DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT. - Har dere dusj og vask her?

- Nei, dessverre. Men vi har gode senger.

«Snoozecube» er løsningen for deg som ikke har lyst til å sitte og lese ut en hel bok på en hard flyplassbenk, sitte i en pub og kjededrikke, eller sove på et gulv med et godt tak rundt håndbagasjen din i timene mellom to lange flighter.

Det er så enkelt som det kan få blitt: Knøttsmå enkelt- eller dobbeltrom, med tv og gratis trådløst nett - men uten bad eller andre fasiliteter.

Snoozecube på Dubais supermoderne internasjonale flyplass har blitt en stor suksess.

Du kan booke på forhånd på nett, eller satse på at et av de ti lydtette rommene på Terminal 1, ved siden av gate C22, er ledig. Du betaler en timepris på 21 dollar (173 kroner) for rommet. Få gjester blir der mer enn fire timer, forteller den hyggelige resepsjonisten.

Vil hjelpe deg med å unngå jetlag

- Vi vekker deg når tiden er ute, sier hun, og ønsker deg noen gode timer på øyet.

Et ungt par fra Nederland er innom. De er nysgjerrige på tilbudet, men skulle ønske det var et lite bad tilknyttet rommet.

- Når du har åtte timer på en flyplass, har du bare lyst til å sove. Og etterpå har du mest lyst på en dusj. Det er mulig vi kommer tilbake senere, når det blir for kjedelig å bare vandre rundt her, sier de til DN.

Ikke helt hotell, men bedre enn en «soveboks».
Ikke helt hotell, men bedre enn en «soveboks». (Foto: Line Kaspersen)
 

Også mange nordmenn er innom Dubai på vei til et eller annet sted ute i verden. Emirates' inntog på Gardermoen har gjort Dubai til en populær transit-flyplass, men ofte må du vente noen timer før boardingen til din neste flight starter.

- Målet vårt er å hjelpe deg frem til slutt-destinasjonen uten å få jetlag, forteller resepsjonisten.

Budsjettvennlig alternativ

Rommene er malt i lyse farger, sengene har hvitt sengetøy med fastmontert pute (!), og det er tapetsert med utsikten gjennom et vindu på veggene. Dermed fremstår rommene noe større enn de knøttsmå fem kvadratmetrene de faktisk er.

Mange flyplasser har hoteller innenfor sikkerhetskontrollen, men disse er ofte dyre. Trenger du bare noen få timer søvn for å «få tiden til å gå», er Snoozecube et budsjettvennlig alternativ.

Flere flyplasser, blant annet Helsinki i Finland, har lansert såkalte «sovebokser», som du kan legge deg ned i. Men å ligge innestengt i en soveseng, kan fort gi et snev av klaustrofobi.

Skaperen av Snoozecube, Larry Swann fra New Zealand, har sagt at Dubais ønske om å være den første flyplassen til å installerere systemet var et signal om at de hele tiden vil gjøre reiseopplevelsen bedre for passasjerene. Det er fem år siden han kom opp med ideen.

- Å adoptere innovative ideer har hjulpet Dubai med å være i front på reiseliv og turisme. Og Snoozecube er perfekt i så måte, siden dette gir passasjerene et hvilested som er behagelig, trygt og rimelig, sa Swann da konseptet ble lansert.

Les også: 22-åringens hemmelige «bookingtriks» fikk flyselskapene til å rase - nå har retten avvist søksmålet

Han skal fly jorden rundt gratis - her er hans beste tips for å få billige flybilletter  

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.