- Vi skaper en kultur som ikke fremmer god politikk eller godt politisk styresett, det amerikanske folk fortjener bedre, sier Obama med henvisning til det han kaller opprørende kommentarer fra Donald Trump og flere av hans 15 rivaler til Republikanernes kandidatur.

Obama reagerer spesielt sterkt på Mike Huckabees kommentarer i helgen. Arkansas-guvernøren gikk da langt i å trekke paralleller til jødeutryddelsene under andre verdenskrig da han skulle kritisere Iran-avtalen.

- Den mest tankeløse i amerikansk historie

- Presidentens utenrikspolitikk er den mest tankeløse i amerikansk historie. Det er så naivt at han kan stole på iranerne. Ved å gjøre det kommer han til å ta israelerne og marsjere med dem til ovnens dør, sa Huckabee til Breitbart News Saturday.

Obama sa under en pressekonferanse i Addis Abeba mandag at Huckabees kommentarer føyer seg inn i et mønster som er tragikomisk. Presidenten sier videre at han ennå har til gode å høre et sterkt, faktabasert argument mot atomavtalen USA og fem andre stormakter har inngått med Iran. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.