Tidligere het det seg at «alt er stort i USA». Det er mulig dette nå bør byttes ut med «alt er gigantisk i Kina».

For nå skal Kina bygge en by verden aldri har sett maken til.

Kina har nemlig offisielt annonsert at det planlegger å utvide hovedstaden Beijing til å bli over 210.000 kvadratkilometer stort og etter hvert huse 130 millioner innbyggere, skriver globalconstructionreview.com.

Det vil gjøre byen over dobbelt så stor som Skottland målt i grunnflate og med omtrent samme innbyggertall som Japan. Norge er til sammenligning 385.000 kvadratkilometer, slik at den nye megabyen vil bli godt over halve Norges areal i utstrekning.

Maks en time å reise

Gigantbyen som er blitt kalt «Jing-Jin-Ji» vil omfatte dagens Beijing, havnebyen Tianjin og den sørlige Hebei-provinsen.

Alt vil knyttes sammen med linjer med høyhastighetstog som skal gjøre det mulig å komme seg fra hvilket som helst sted i byen til hvilket som helst annet på under en time.

Myndighetene i Beijing planlegger blant annet ifølge globalconstructionreview.com å flytte mye av offentlige kontorer og byråkrati, samt mange sykehus og fabrikker ut av nåværende Beijing og til innlandet i Hebei-provinsen.

Det gjenstår å se hvordan de miljømessige utfordringene skal løses i den planlagte megabyen. I dag er det helsefarlig luft i 90 prosent av alle kinesiske byer.

Les også:  - Noe er galt i Kina

 
Dette har skjedd hvert år siden 2007 i Kina  


- Et spillekasino som har gått amok

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.