- Iran har holdt seg til forpliktelsene sine, og Iran kommer til å gjøre det samme når det gjelder gjennomføring av avtalen, sa utenriksminister Mohammad Javad Zarif etter et møte med EUs utenrikssjef Federica Mogherini i Teheran tirsdag.

- Jeg er ikke bekymret for implementeringen av avtalen, fremholder han om en avtale som er blitt møtt med en god dose skepsis både i Iran og i Vesten.

Atomavtalen mellom Iran og seks internasjonale stormakter gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner. Mogherini arbeidet hardt for avtalen og sier den åpner et nytt kapittel i forholdet mellom Iran og EU.

I USA er flere folkevalgte bekymret for avtalen, og utenriksminister John Kerry tok turen til Kongressen tirsdag for å forsvare den som et hinder mot at Iran utvikler atomvåpen.

- Om vi trekker oss, trekker vi oss alene. Partnerne våre kommer ikke til å stå sammen med oss, advarer han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.