Varoufakis har fortalt at han la planer for et parallelt betalingssystem i kriserammede Hellas basert på statlige gjeldsbrev. I forberedelsene til et slikt system fikk han en hacker til å bryte seg inn hos ligningsmyndighetene for å skaffe nødvendig informasjon.

Granskingen skal ifølge nyhetsbyrået Reuters ikke konsentrere seg om Varoufakis som person på grunn av hans immunitet som folkevalgt. I stedet skal presseoppslag om saken gjennomgås i et forsøk på å se om personvernreglene ble brutt i arbeidet med planen.

Det skapte bølger i både Aten og Brussel da avisen Kathimerini offentliggjorde opptak fra et telefonmøte Varoufakis deltok på tidligere i sommer etter at han hadde gått av som finansminister.

Der redegjorde han for hvordan han satte sammen en gruppe på fem til å jobbe med et parallelt betalingssystem basert på statlige gjeldsbrev som skulle fungere som parallell valuta om bankene måtte stenge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.