Mange har hørt sjefen under hyggelige omstendigheter proklamere at «de ansatte er vår viktigste ressurs».

Men ikke alle føler det slik i praksis.

At sjefen setter virkelig pris på sine ansatte føler imidlertid ganske sikkert de ansatte i det tyrkiske matleveringsselskapet Yemeksepeti.

Toppsjef og gründer Nevzat Aydin gir nemlig bort 27 millioner dollar (220 millioner kroner) til 114 ansatte etter at han solgte selskapet for 589 millioner dollar til tyske Delivery Hero, skriver CNN Money (moeny.cnn.com).

- Skjedde ikke over natten

Det betyr at hver ansatt får nesten to millioner kroner i snitt. Men pengene blir ikke likt fordelt. Hvor mye hver enkelt får avhenger ifølge nettavisen blant annet av hvor lenge de har jobbet i selskapet, hva de har prestert og hvilket potensial de har for selskapet i fremtiden. De som har vært ansatt i selskapet i under to år får dessverre ikke noe.

- Yemeksepetis suksesshistorie skjedde ikke over natten, og mange ansatte har deltatt i reisen med sin kunnskap og hardt arbeid, sa Aydin til CNN Money.

Aydin startet selskapet for 15 år siden og hadde da tre kolleger. I dag er det 370 ansatte og selskapet leverer over tre millioner måltider hver eneste måned.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Gir bort 300 millioner etter ukjent norsk milliardær