Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg sekvensielt 2,3 prosent i andre kvartal 2015 målt i årlig takt, fra en revidert oppgang på 0,6 prosent foregående kvartal (-0,2).

Det viser foreløpige tall offentliggjort av amerikanske statistikkmyndigheter torsdag, ifølge Bloomberg News. På forhånd var det ventet en vekst på 2,5 prosent, ifølge estimater innhentet av nyhetstjenesten.

Forbruket steg

Det private forbruket steg med 2,9 prosent i kvartalet, mens det var ventet en oppgang på 2,7 prosent.

BNP-prisindeksen, som er et mål på prisutviklingen i både produsent- og konsumentleddene, var opp 2,0 prosent i perioden, mot ventet oppgang på 1,5 prosent.

Kjerne-PCE var opp 1,8 prosent i kvartalet, mens den var ventet opp 1,6 prosent.

Hint om renteheving

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve har signalisert at de kan komme til å øke styringsrenten i landet så snart arbeidsledighetstallene har sunket til et akseptabelt nivå og inflasjonen tilfredsstillende nok.

Onsdag sendte sentralbanksjef Janet Yellen ut en pressemelding etter rentemøtet i juli. For første gang på lang tid brukte Fed klare og positive ord i beskrivelsen av arbeidsmarkedet:

- Arbeidsmarkedet fortsetter å bedre seg, med solid økning i jobber og fallende arbeidsledighet, het det i uttalelsen fra Fed, skriver Marketwatch.com.

Dette har fått flere aktører til å tro at en renteheving kan komme allerede i september.

 

Les også: Nå treffer oljesmellen bredere

Saksøker Songa Offshore

Kjøp én leilighet her eller tre i Oslo

 

Se også:

Slik blir styrketreningen mer spennende:

Slik blir styrketreningen mere spennende
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.