Antall nye søkere til arbeidsledighetstrygd (jobless claims) i USA var på 267.000 i uken som ble avsluttet 25. juli, viser de ukentlige jobbtallene fra amerikanske myndigheter torsdag, ifølge Marketwatch.

På forhånd var det ventet at antallet skulle være på 270.000, viser en undersøkelse gjort at Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

- Antall søknader er på et ekstremt lavt nivå, noe som fremhever at arbeidsmarkedet bedrer seg, sier seniorøkonom Jennifer Lee i BMO Capital Markets i Toronto til Bloomberg News.

Varierer

Uken før viste de ukentlige tallene det laveste registrerte antallet siden november 1973.

De ukentlige jobbtallene varierer enkelte ganger betydelig. Tidligere har det vist seg at juli tradisjonelt er en måned tallene har variert spesielt mye. Derfor ser en del gjerne på gjennomsnittet i utviklingen de fire siste ukene for å få en mer riktig indikasjon.

Gjennomsnittet for de fire siste ukene er på 274.750, mot 278.500 uken før.

Viktig for sentralbanken

Flere økonomer har pekt på at det er arbeidsledigheten som er aller viktigst for den amerikanske sentralbankens (Fed) beslutning om når styringsrenten skal heves.

Fed hadde onsdag rentemøte, der renten ble holdt uendret. Imidlertid tror flere analytikere at sentralbanken vil heve renten ved det neste rentemøtet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Lavere vekst enn ventet i USA

Taliban har valgt ny leder

Tsipras ber partiet om samling

Se DNTV: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert: