Det er usikkert hvorvidt Det internasjonale valutafondet (IMF) kan bidra til en ytterligere redningspakke for Hellas.

Det melder Financial Times torsdag.

Styret i IMF har blitt informert om at Hellas' høye gjeldsnivåer og svake historikk for implementering av reformer diskvalifiserer landet frem en ny redningspakke.

I praksis betyr dette at fondet vil delta i samtalene om en redningspakke, men vil ikke avgjøre hvorvidt de kan være med før om flere måneder.

I Tyskland har flere politiske talspersoner sagt at det er uaktuelt for Forbundsdagen å godkjenne en ny redningspakke, som skal være på 86 milliarder euro, uten at IMF er med.

Ifølge en rapport FT har fått tilgang på, har ikke IMF vært i stand til å komme til enighet internt om hvorvidt de kan delta på dette stadiet. I stedet vil de venter til Hellas har avtalt en omfattende rekke reformer og kreditorene har blitt enige om gjeldslettelser for Hellas.

Les også:

Svake tall gir børsfall i USA

Saksøker Songa Offshore  

Færre enn ventet søker ledighetstrygd i USA  

Se Dntv:

Se trailer: "Amy"

Se trailer: «Amy»
Se trailer: «Amy»
02:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.