Flyene inngår i en pakke med militære materiell som ble klarert for levering i mars. Ytterligere fire F-16-fly blir levert i løpet av høsten.

Kongressen er fortsatt bekymret over demokratiets kår i Egypt, men landet er stadig en av USAs nærmeste allierte i Midtøsten-regionen. Forholdet kjølnet under president Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet, men har tatt seg opp under styret til tidligere hærsjef, Abdel Fattah al-Sisi, som kuppet makten og nå er president.

I mars ga president Barack Obama grønt lys for å gjenoppta leveranser til Egypt til en verdi av 1,3 milliarder dollar, tilsvarende rundt 10,6 milliarder kroner etter dagens kurs.

I juni leverte amerikanerne to hurtiggående missilbåter til den egyptiske marinen og doblet dermed kapasiteten til fire. Utstyrspakken består blant annet av 12 F-16 og 20 Harpoon-raketter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.