- Drapsmennene og deres oppdragsgivere har endelig blitt avslørt, sa Marina Litvinenko da den siste høringen ble avsluttet i en domstol i den britiske hovedstaden fredag.

Den dommerledede granskningskommisjonen har siden januar hørt 62 vitner, og konklusjonene om drapet på Aleksandr Litvinenko er ventet mot slutten av året.

- Min mann ble drept av den russiske statens agenter i det som var det første tilfelle av atomterrorisme i Londons gater, hevder Litvinenko.

Kreml-kritikeren Litvinenko døde noen uker etter at han på det fasjonable hotellet Millenium i november 2006 hadde drukket grønn te innsatt med det dødelige stoffet polonium-210. Fra sykesengen beskyldte han den russiske president Vladimir Putin for å ha gitt ordre om likvideringen, en anklage russiske myndigheter bestemt avviser.

Britisk politi har etterlyst to navngitte russiske agenter for å ha utført selve handlingen. Begge avviser anklagen. Det er politiet i London som har reist saken, og i sin sluttprosedyre sa politiadvokat Richard Horwell at handlingen nærmest måtte ses på som «et atomangrep i Londons gater». Russland har fordømt granskingen som fordomsfull og politisk motivert. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.