Kjennelsen, som var ventet søndag, er nå utsatt til 29. august.

Det skapte internasjonal oppstandelse da australske Peter Greste, canadiske Mohamed Fahmy og egyptiske Baher Mohamed ble dømt til syv og ti års fengsel i juni ifjor.

I påvente av den nye rettsbehandlingen har journalistene vært løslatt fra fengsel, men tiltalene mot dem er opprettholdt. Greste er deportert til Australia, men vil bli dømt in absentia.

Ifølge den egyptiske domstolen skal de tre journalistene ha spredt løgner ved hjelp av en «terrororganisasjon», et begrep som gjerne blir brukt om Det muslimske brorskap. Men en ankedomstol beordret ny behandling på grunn av mangelfulle bevis mot de tre journalistene i den opprinnelige dommen.

- Hele verden retter sine øyne mot Egypt, for dette er en avgjørende rettssak for medienes frihet, uttalte organisasjonen Reportere Uten Grenser nylig.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.