– Jeg vil ikke kommentere videre. Men er påstandene sanne, er dette, fra en alliert, dypt beklagelig, sier talsmann Yoshihide Suga for regjeringen på en pressekonferanse mandag.

Fredag publiserte nettstedet WikiLeaks hemmelige dokumenter som skal bevise at USA har overvåket både politikere og store selskaper i Japan via den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA.

Spionasjen mot departementer og offentlige tjenestemenn strekker seg minst tilbake til 2006, ifølge WikiLeaks, som også publiserte en liste med angivelige ofre for NSAs virksomhet.

NSA jobber blant annet med elektronisk overvåking av internett, og deler av organisasjonens virksomhet ble i 2013 avslørt av varsleren Edward Snowden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Flere borgerlige lokallag mot søndagsåpent

Innfører flere gjennomsnittsmålinger på norske veier

Nokia selger hele kartvirksomheten

Se DNTV: Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: