Familien til den avdøde Taliban-lederen mulla Mohammed Omar støtter ikke den nyutnevnte lederen mulla Akhtar Mohammed Mansour.

Mulla Abdul Manan, som er mulla Omars yngste bror, mener at den påtroppende lederen for Taliban ikke har bred støtte hos medlemmene.

– Vi har ikke inngått allianse med noen og vil ikke gjøre det på grunn av uoverensstemmelser angående ny leder, sa Manan i et lydopptak som er sendt til pressen.

Mulla Mansour ble torsdag ny leder av Taliban. Det afghanske Haqqani-nettverket, som er alliert med Taliban, støtter utnevnelsen av mulla Akhtar Mansour som bevegelsens nye leder.

Geriljaen samarbeider med Taliban og står bak en rekke blodige selvmordsangrep i Afghanistan. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.