Nye makrotall mandag viser at økonomien i Hellas sakker ytterligere akterut mot resten av Europa.

Mandag ble PMI-indeksen for industrisektoren i eurosonen lagt frem. Indeksen baseres på rapporter fra innkjøpssjefer og er en viktig indikator for industrisektorens økonomiske aktivitetsnivå.

Eurosonen hadde en PMI-indeks på 52,4, Tysklands var 51,8, Italias 55,3 og Frankrikes 49,6.

Dårlig tegn

Klart verst i klassen var den greske PMI-indeksen, som endte på 30,2 poeng, den laveste noensinne registrert i landet og en nedgang fra 46,9 måneden før.

Dette er et klart tegn på lavere økonomisk aktivitet fremover, ettersom en indeks under 50 poeng viser avtagende aktivitetsnivå.

Intervjuene til indeksen ble foretatt mellom 13. og 21. juli, etter avtalen mellom Hellas og kreditorene.

- Brutalt

I en melding skriver økonomen bak undersøkelsen, Phil Smith i Markit, at fallet er bekymringsverdig, ifølge TDN.

- Selv om industrisektoren kun er en liten del av Hellas' samlede produksjon, er dette fallet så stort at det sender et bekymringsverdig signal for hele økonomien, skriver han.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets kaller fallet «brutalt».

- Dette fallet er brutalt. Jeg er overrasket over hvor stort fallet er, ettersom næringslivet i Hellas burde være mer optimistisk for den greske økonomien, sier Dørum til Dagens Næringsliv mandag.

 

Les også: Solgt 650.000 kroner over prisantydning - før visning

Har kun timer igjen for å unngå statsbankerott

NHO-kåring: Dette er Norges beste kommune

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Morgendagens konsertmestre:

Morgendagens konsertmestere
00:00
Publisert: