Den umiddelbare effekten av sanksjonene og mot-sanksjonene ventes å ta mellom 1 og 1,5 prosent av Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP). Tallet vil øke til 9 prosent i løpet av de neste fem årene, ifølge IMF.

Det forventes også en svak økonomisk vekst i landet de nærmeste årene, på kun 1,5 prosent årlig. Til sammenligning lå den økonomiske veksten i 2007 – før finanskrisen – på 7 prosent. Lave internasjonale oljepriser har sørget for at rubelen er ytterligere presset.

– Effektene av sanksjonene, sett i forhold til ekstern adgang til finansmarkedene og ny investeringsteknologi, vil vedvare, skriver IMF i en uttalelse mandag.

Vestlige land påla Russland restriksjoner som begrenser internasjonal finansiering for store russiske banker og energiselskap, i tillegg til høyteknologi-eksport til energisektoren.

Russland svarte med omfattende forbud mot import av vestlige matprodukter.

 

Les også: Solgt 650.000 kroner over prisantydning - før visning

Har kun timer igjen for å unngå statsbankerott

NHO-kåring: Dette er Norges beste kommune

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Morgendagens konsertmestre:

Morgendagens konsertmestere
00:00
Publisert: