Avdøde Sir Edward Heath, som var statsminister i Storbritannia på 70-tallet, er trukket inn i en britisk etterforskning etter påstander om at han var involvert i overgrep mot barn.

Det britiske politiets særskilte etterforskningsorgan (IPCC) opplyste mandag at de vil undersøke en påstand fra en pensjonert politimann, som hevdet at Heath var involvert i overgrep mot barn. IPCC gransker politiets håndtering av disse påstandene på 90-tallet.

Sir Edward Heath var tidligere leder for De konservative, og satt som statsminister fra 1970 til 1974. Han døde i 2005.

Ifølge politimannen ble politiet nødt til å droppe tiltalen mot en person som var mistenkt for overgrep mot barn i 1990-årene, da han truet med å avsløre at Sir Edward Heath var involvert, opplyser en talsmann for IPCC.

Undersøkelsene pågår side om side med en stor, dommer-ledet gransking om overgrep i britiske institusjoner som BBC. Britisk politi etterforsker 1.400 personer som mistenkes for å ha begått seksuelle overgrep mot mindreårige. Flere hundre av dem er kjendiser. Saken som er under opprulling strekker seg hele 50 år bakover i tid.

 

Les også: - Jeg sa alvorlig farvel til familie og venner

Biblioteket så ikke for seg at det var dette som skulle vippe Jo Nesbø og Jojo Moyes ned fra toppen av utlånslisten...

Har kun timer igjen for å unngå statsbankerott

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Retrogolf tar av:

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: