– Bare bankene beveger seg i negativ retning, sa børsdirektør Sokrates Lazaridis under en pressekonferanse tirsdag. Lazaridis påpeker at 20 av 25 aksjer i børsens indeks over de største selskapene steg tirsdag.

Tirsdag har vært en turbulent dag på den greske børsen. Like etter åpningen steg børsen med 0,13 prosent før den fikk en rask og solid nedtur og falt med 4,5 prosent. På ettermiddagen lå nedgangen på 2,12 prosent.

Fall for bankene

Bankaksjer har gått rett i gulvet. To av storbankene falt ytterligere 30 prosent, etter å ha blitt svekket rundt 30 prosent også mandag, første virkedag etter fem ukers stengning.

Aksjemarkedet i Hellas har ikke falt så mye siden 1987, da 15,03 prosent nedgang for hovedindeksen var historisk rekord for svekkelse på én dag. Mandag falt indeksen med 16,2 prosent. Tapet kan være en forsmak på hva Hellas har i vente, frykter eksperter.

Den greske regjeringen håper at en ny låneavtale med internasjonale kreditorer vil være klar innen 18. august, opplyser talskvinne Olga Gerovasili.

Restriksjoner

Det er fortsatt restriksjoner, noe som betyr at investorer kun kan betale for aksjer og andeler i kontanter eller med midler overført utenfor Hellas.

I likhet med mandag ble aksjebørsens daglige tapsgrense nådd tidlig på dagen tirsdag – med selgere som ønsker å selge, men ingen kjøpere.

Tirsdag fortsatte samtalene mellom de internasjonale kreditorene, Hellas finansminister Evklid Tsakalotos og økonomiminister Giorgos Stathakis. Temaet privatisering toppet dagsordenen.

Gerovasili sa at første fase i forhandlingene slutter tirsdag og at neste fase innledes onsdag, forutsatt at de to partene respekterer det som kom ut av toppmøtet mellom Hellas og eurosonens ledere 12. juli.

Detaljer

– Det er nå de detaljerte formuleringene skal meisles ut, sa Gerovasili til Skai TV.

Hun la til at dersom EUs krav blir imøtekommet, er det mulig å få til en avtale innen 18. denne måneden. Hellas har et hovedforfall på eksisterende lån 20. august. Da må 3,2 milliarder euro innbetales til den europeiske sentralbanken.

Den greske regjeringen er ventet å tjene om lag 452 milliarder kroner fra salg av nasjonale ressurser. Pengene vil bli plassert i et fond overvåket av EU-institusjonene. Fondet skal brukes til å betale ned Hellas' enorme gjeld og for å stimulere landets økonomi.

 

Les også: - Vi er inne i den verste stormen

Oppløst oljegigant skaper milliardkonflikt mellom USA og Russland

Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet:

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: