Etter at opprørere i forrige uke bekreftet at den tidligere Taliban-lederen mulla Mohammed Omar var drept, ble Mulla Mansour valgt som hans etterfølger torsdag.

Men valget av Mansour falt ikke i god jord flere steder, blant annet ikke hos familien til avdøde mulla Omar. Dette har bidratt til at offentligheten har fått kjennskap til det som omtales som Talibans største lederkrise de siste årene.

På mandag trakk Tayeb Agha seg som leder for Talibans politiske kontor, som ble opprettet i Qatar i 2013 i forbindelse med fredssamtalene med Afghanistan.

– For å kunne leve med ren samvittighet og leve i tråd med mulla Omars prinsipper, besluttet jeg at mitt arbeid som leder for det politiske kontoret er over. Mulla Omars død ble holdt skjult i to år. Det anser jeg for å være et historisk feilgrep, skriver Agha i en uttalelse publisert på en nettside som ofte brukes av Doha-nettverket. Uttalelsen blir også bekreftet fra en annen Taliban-kilde.

 

Les også: - Vi er inne i den verste stormen

Oppløst oljegigant skaper milliardkonflikt mellom USA og Russland

Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet:

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: