EU og Vietnam har inngått en frihandelsavtale som innebærer at de fleste tollsatser fjernes. Brussel ser avtalen som en milepæl på veien mot en avtale som omfatter hele Sørøst-Asia.

EU-kilder opplyser at avtalen kommer etter to og et halvt år med intense forhandlinger. Handelen mellom de 28 EU-landene og Vietnam er tredoblet i løpet av de siste ti årene.

– Vi er enige. Denne nøye balanserte avtalen ville styrke handelen med en av Asias mest dynamiske økonomier, sier EUs handelskommissær Cecilia Malmström. Hun hadde tirsdag snakket med sin vietnamesiske kollega Vu Huy Hoang på telefon i forkant av kunngjøringen.

– Avtalen vil bidra til å integrere Vietnam i den globale økonomien, hjelpe vietnamesiske selskaper til å møte internasjonale standarder og gi fordeler for selskaper og mennesker på begge sider, sier Hoang.

Malmström sier at partene er enige om alle politiske spørsmål, men at den endelige avtaleteksten ennå ikke er ferdig. Hun håper avtalen vil tre i kraft sent i 2017 eller tidlig i 2018.

EU inngikk en tilsvarende avtale med Singapore i fjor, og forhandler om frihandelsavtaler med Malaysia og Thailand.

 

Les også: - Vi er inne i den verste stormen

Oppløst oljegigant skaper milliardkonflikt mellom USA og Russland

Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se boligmarkedets minste leilighet:

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: