Det kontroversielle varslernettstedet startet tirsdag en kampanje for å samle inn pengene. Innen tirsdag ettermiddag hadde gruppen klart å samle inn rundt 20 prosent av beløpet, som er på til sammen 110.000 dollar - tilsvarende 900.000 norske kroner.

Blant donorene var Hellas' tidligere finansminister Yanis Varoufakis, klesdesigner Vivienne Westwood og WikiLeaks' egen grunnlegger Julian Assange, som for tiden befinner seg på Ecuadors ambassade i London.

EU og USA har forhandlet om frihandelsavtalen TTIP - transatlantic trade and investment partnership - i to år. Målet er å etablere felles standarder for mat, produktsikkerhet og beskyttelse av data, gjennom dannelsen av verdens største frihandelsavtale.

Frykter makten til multinasjonale selskaper

I løpet av april ble det holdt flere hundre demonstrasjoner mot avtalen rundt om i Europa. Årsaken er frykt for at store multinasjonale selskaper skal få for mye makt, og at europeiske jobber dermed vil forsvinne.

- TTIP, som for tiden er under forhandling mellom USA og EU, er strengt bevoktet av forhandlerne og store selskaper som har blitt gitt privilegert adgang. Folket får ikke vite noe, skriver WikiLeaks i en uttalelse, og legger til at de vil sørge for at «verden kan få innsyn i denne gigantiske avtalen». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.