Ifølge en ny meningsmåling gjort for CNN har Trump en oppslutning på 24 prosent blant amerikanere som kaller seg republikanere. Det er en oppgang på 6 prosentpoeng siden forrige CNN-måling.

Først langt bak i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat kommer tidligere Florida-guvernør Jeb Bush med 13 prosent og guvernøren i Wisconsin, Scott Walker, som har en oppslutning på 12 prosent.

58 prosent av de republikanske velgerne sier de har et godt inntrykk av mangemilliardæren og eiendomsmagnaten. Det er særlig når det gjelder økonomien og innvandring at republikanerne har tillit til ham.

Men likevel mener 58 prosent også at det republikanske partiet ville hatt bedre sjanse til å vinne presidentvalget med en annen kandidat enn Trump.

Målingen er den første landsomfattende målingen som er gjort siden TV-debatten der Trump kapret oppmerksomheten, blant annet med bisarre uttalelser om ordstyreren som han antydet var imot ham fordi hun menstruerte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.