Østerriksk politi anslo at mellom 20 og 50 døde flyktninger og migranter var stuet sammen i lastebilen da den ble funnet forlatt langs motorveien A4 i delstaten Burgenland torsdag formiddag.

Likene var så ille tilredt at politiet ikke ville oppgi et mer nøyaktig anslag. Lastebilen er tauet til lokalene til et tidligere grenseveterinærsenter, og arbeidet med å hente ut likene pågikk gjennom natt til fredag, skriver det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Det er varslet en pressekonferanse om saken fredag formiddag.

Lukt

Lastebilen ble funnet i nærheten av Østerrikes grenser til Ungarn og Slovakia. Det antas at den har stått der siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld.

Torsdag formiddag slo en politipatrulje alarm på grunn av en stram lukt og væske som lekket ut fra kjøretøyet – en kjølebil med ungarske nummerskilter.

– De sjekket bilen og fant ut at den ikke hadde noen sjåfør. Blod dryppet fra bilen, og det luktet lik, fortalte polititalsmann Helmut Marban i Burgenland til Reuters.

Identifisering

Den 7,5 tonn tunge kjølebilen er ikke av typen menneskesmuglere typisk bruker, påpeker delstatens politisjef Hans Peter Doskozil.

– Normalt bruker smuglerne mindre lastebiler og minibusser, sa Doskozil på en pressekonferanse i Eisenstadt torsdag, ifølge Die Welt.

Politiet tror flyktningene kan ha ligget døde i lastebilen i halvannen til to dager. Da de ble funnet, kunne politifolkene «med 1.000 prosents sikkerhet fastslå at det ikke fantes overlevende», skriver APA. Etter at likene er hentet ut av lastebilen, skal de sendes til det rettsmedisinsk instituttet i Wien for obduksjon. Doskozil sier et nøyaktig tall på ofre vil være klart fredag formiddag. Deretter starter det vanskelige arbeidet med å identifisere ofrene.

Mange flyktninger

I delstaten Burgenland, som ligger helt øst i Østerrike, sliter myndighetene med å håndtere et stort antall flyktninger og migranter som krysser grensa fra Ungarn. Flere hundre migranter er pågrepet de siste dagene, og ekstra politifolk skal settes ut for å vokte grenseområdet.

På motorveistrekningen der den ungarskregistrerte lastebilen ble funnet parkert i veikanten torsdag, passerer daglig rundt 3.000 lastebiler, skriver APA. Ifølge nyhetsbyrået AFP var kjølebilen påført logoene til en slovakisk fjærkrebedrift.

Doskozil sa torsdag politiet regner med lastebilsjåføren allerede har forlatt Østerrike. Ungarske myndigheter hevdet at de slovakiske skiltene var registrert på en rumensk statsborger, men Romanias utenriksdepartement avviser ifølge nyhetsbyrået Agerpress at noen rumenske statsborgere er innblandet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ungarn vil sette inn soldater mot flyktninger

 
Nye angrep mot asylmottak i Tyskland