I annet kvartal i år krympet økonomien med 1,9 prosent, ifølge offisielle tall. I første kvartal var nedgangen i BNP på 0,7 prosent. Sammenlignet medandre kvartal i fjor var nedgangen 2,6 prosent.

Brasil opplever med det den verste BNP-nedgangen på seks år. Fordi resesjonen ventes å vare ut neste år, blir den trolig også den lengste nedgangstiden siden 1931.

Brasils økonomi er rammet av fallende råvarepriser, blant annet lave oljepriser, fallende eksport særlig til Kina, en politisk krise og korrupsjonsskandalen i det statlige oljeselskapet Petrobras.

Ledigheten ligger på 7,5 prosent og er stigende. Landets valuta, real, er ned om lag 25 prosent mot den amerikanske dollaren så langt i år.

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgradere i august Brasil kredittverdighet til Baa2 – som dermed nærmer seg såkalt søppelstatus. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.