Representanter for Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) fastholder i stor grad sin plan om å heve den amerikanske styringsrenten før utgangen av året, skriver The Wall Street Journal mandag.

Under Federal Reserve Bank of Kansas City's årlige symposium var volatilitet i aksjemarkedene og bekymring rundt Kina tema. Mange beslutningstagere signaliserte at dette ikke i alvorlig grad har svekket deres oppfatning av at USAs arbeidsmarked er i forbedring og at innenlandsk økonomi vokser i en stabil, beskjeden takt.

Avisen fremholder at inflasjonen vil kunne holde seg lav over tid, som følge av lavere oljepriser og sterk dollar.

Fed-representantene vil fortsette å holde vaktsomt øye med markedene og med Kina. Samtidig håper de at amerikansk inflasjon vil begynne å nærme seg målet på 2 prosent, idet ubenyttet kapasitet i økonomien tas i bruk.

Dette  vil gi dem anledning til å heve renten etter flere måneders forvarsler om dette, skriver WSJ.

- Det er god grunn til å tro at inflasjonen vil bevege seg oppover, idet kreftene som holder inflasjonen nede - i særlig grad oljeprisene og importprisene - svekkes videre, sa visesentralbanksjef Stanley Fischer i kommentarer til konferansen på avslutningsdagen lørdag.

Fed har sagt at renten vil bli hevet når banken er rimelig sikker på at inflasjonstakten igjen vil komme opp i 2 prosent.

Fischers kommentarer tyder på at han tror at økonomien nærmer seg dette punktet, selv om han ettertrykkelig unngikk å sende noe signal om Federal Reserve vil foreta seg noe på førstkommende møte i september, skriver avisen.

Les også:

Her står flere titalls millioner boliger tomme

Asia i dag: Frykter «Japan-krise» for Kina

Se DNtv: Bli klar for skisesongen allerede nå

 

Slik blir du klar for skisesongen - allerede nå
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser hvordan man kan trene skøyteteknikk med rollerblades.
01:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.