Granaten ble kastet mot vaktene av nasjonalistiske demonstranter, opplyser øyenvitner.

Protestene er knyttet til at de folkevalgte samme dag vedtok å gi de prorussiske og opprørskontrollerte områdene øst i landet utvidet selvstyre.

Flere mennesker lå blødende på bakken etter eksplosjonen, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP. Blant dem var det både politifolk, medlemmer av nasjonalgarden og tilsynelatende journalister.

Svært omstridt

Lovendringen fikk mandag støtte fra 265 av i alt 368 folkevalgte representanter. Motstanderne mener at loven er ensbetydende med at Ukraina gir fra seg råderetten over de prorussiske områdene i øst.

Også inne i nasjonalforsamlingen brøt det ut bråk, der en gruppe folkevalgte forsøkte å hindre avstemningen.

Høyreorienterte demonstranter sperret samtidig gatene utenfor. Flere hundre medlemmer av nasjonalistpartiet Svoboda deltok i protesten.

Ledd i fredsavtale

Grunnlovsendringen er et ledd i en vestligstøttet fredsavtale som ble signert i februar, og som innebærer av Ukraina har forpliktet seg til å desentralisere makten slik at områdene i øst får mer selvstyre.

President Petro Porosjenko og hans regjering greide å sikre seg nok stemmer i mandagens avstemning, men det er usikkert om forslaget vil gå igjennom under en endelig og avgjørende avstemning senere i år. Da kreves det at forslaget får støtte fra 300 representanter for å bli vedtatt.

Les også:

Her står flere titalls millioner boliger tomme

Asia i dag: Frykter «Japan-krise» for Kina

Se DNtv: Bli klar for skisesongen allerede nå

 

Slik blir du klar for skisesongen - allerede nå
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser hvordan man kan trene skøyteteknikk med rollerblades.
01:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.