- Dersom vi ikke klarer å bli enige om en rettferdig fordeling av flyktningene, vil Schengen selvfølgelig komme på dagsorden for mange, sa Merkel på en pressekonferanse i Berlin mandag.

Hun understreker at migrantkrisen er en stor utfordring for Tyskland som det vil ta tid å håndtere. Hun oppfordrer alle landets borgere til å være fleksible og tålmodige.

- Vi står overfor en stor nasjonal utfordring, og det vil være en utfordring ikke bare i dager eller måneder, men i en lang periode, sa Merkel videre.

Ifølge den tyske statsministeren, skal Tyskland neste måned legge fram en omfattende plan for hvordan landet skal håndtere krisen.

- Dette er ikke en naturkatastrofe, men det har vært flere katastrofale situasjoner, sa hun og understreket samtidig at retten til å søke asyl er en del av den tyske grunnloven. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.