De to britene jobber for det amerikanske nettstedet Vice News og ble pågrepet i byen Diyarbakir sammen med sin irakiske tolk. En fjerde mistenkt, sjåføren deres, ble senere sluppet fri.

De tre ble pågrepet forrige uke mens de dekket urolighetene sørøst i Tyrkia, men pågripelsen ble først kjent mandag da de ble framstilt i et rettsmøte i Diyarbakir.

Det er ikke kommet detaljer fra rettsmøtet om hva slags tilknytning til IS-jihadister påtalemyndigheten mener de har.

Både de to britene og tolken deres nekter for alle anklager.

Vice News opplyser at de tre først ble pågrepet og siktet for å ha filmet uten å ha fått akkreditering fra myndighetene, men at de deretter ble anklaget for å støtte IS. En talsmann for nyhetskanalen sier at anklagene er grunnløse.

Diyarbakir ligger i et område av Tyrkia der tyrkiske soldater er i kamper med kurdiske opprørere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.