Politiske motstandere og journalister har begynt jakten etter nye opplysninger blant de vel 7.000 sidene med eposter som nå er sluppet.

Men et utvalg på 150 eposter som i denne omgang er unntatt offentlighet, kan vise seg å være vel så skadelige for Clintons kamp for å bli Demokratenes presidentkandidat.

Epostene er tatt ut av bunken som denne gang ble offentliggjort av hensyn til rikets sikkerhet. De skal nå gjennomgås, og dersom det viser seg at epostene formelt er hemmeligstemplet eller gradert som topphemmelig, kan Clinton risikere straffeforfølgelse. Eposter med en slik gradering skal nemlig ikke oppbevares privat.

Nektet

Undersøkelsene som er blitt gjort så langt, har ikke avdekket eposter som er formelt hemmeligstemplet på serveren.

Clinton har også selv nektet for at noen av epostene hadde denne graderingen.

Clinton har tidligere levert fra seg 30.000 eposter som hadde sammenheng med hennes jobb som utenriksminister, som hun har sendt eller mottatt på sin private epostadresse og som var lagret på hennes private server.

 

Les også: Færre støtter Hillary Clinton

 
Sanders går forbi Clinton på måling  

 

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.