– Statsminister Orban vil være i Brussel torsdag for å møte president Jean-Claude Juncker, sier EU-kommisjonens talsperson Natasha Bertaud til pressen i EU-hovedstaden.

– Dette er en mulighet til å diskutere migrasjonsspørsmålet og hva Kommisjonen kan gjøre for å bistå Ungarn, som befinner seg i en presset og alvorlig situasjon, sier hun.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Orban også møte EU-president Donald Tusk og EU-parlamentets president Martin Schulz i Brussel.

Ungarn har havnet i sentrum av migrantdebatten i Europa. Bare i august ankom 50.000 migranter landet, mange av dem med ønske om å ta seg videre til andre europeiske land.

Myndighetene stengte tirsdag togstasjonen i Budapest for migrantene. Landet har også bygget et kontroversielt gjerde mot grensen til Serbia for å stanse strømmen.

– Vi mener at gjerder ikke sender det riktige budskapet eller er noen løsning på problemet. Men Ungarn har rett til å sikre grensene sine på den måten landet mener er best, og det er medlemslandene som har ansvar for å sikre grensene, sier Bertaud.

Les også på dn.no

Krever navnene på norske pornopirater  

- Det er utrolig hvor lite du får for pengene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.