Tallene gir håp om at årene med resesjon endelig kan være over.

Det nasjonale statistikkontoret ISTAT oppjusterte vekstraten i andre kvartal fra 0,2 prosent til 0,3 prosent, mens arbeidsledigheten falt til 12 prosent i juli mot 12,5 prosent i juni.

I årets første kvartal ble veksthastigheten oppjustert fra 0,3 prosent til 0,4 prosent, noe som var Italias første positive kvartal etter tre år med resesjon. Vekstraten var også den høyeste i landet siden 2011.

- Økonomien vokser, arbeidsledigheten faller. Nå må vi styrke og øke hastigheten, men vi går i riktig retning, skriver økonomiminister Pier Carlo Padoan på Twitter.

Statsminister Matteo Renzis regjering har utgitt en prognose på en årlig i økning i landets bruttonasjonalprodukt (BNP) for 2015 på 0,7 prosent.

- Italia er i ferd med å høste de første gevinstene av Renzis arbeidsmarkedsreformer, sier analytiker Holger Schmieding i Berenberg Bank. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.