Men etter to og en halv times handel var Shanghai Composite-indeksen i pluss med 0,31 prosent. De modige som kjøpte aksjer ved åpning kunne dermed i snitt sikre seg en avkastning på nesten fem prosent i løpet av et par timer.

Nå er imidlertid indeksen tilbake i minus. En knapp time før børsslutt er fallet i Shanghai 1,12 prosent, mens ShenZhen-børsen er ned 1,3 prosent. Dagen endte til slutt ned 0,20 prosent for Shanghai Composite-indeksen og 1,98 prosent for «søster-indeksen» på Shenzhen-børsen.

I Hongkong åpnet Hang Seng-indeksen med en nedgang på 0,99 prosent, mens Nikkei-indeksen i Tokyo gikk ned 0,8 prosent ved åpning onsdag. Også Nikkei svingte etter hvert til pluss og er klokken 06 norsk tid opp 1,38 prosent. Klokken syv, en time børs børsslutt er oppgangen redusert til 1,15 prosent. Men så var det plutselig slutt på optimismen. Siste timen gikk det rett utfor, og Nikkei-indeksen endte dagen ned 0,39 prosent til 18.095 poeng.

Utviklingen har dermed roet seg noe fra tirsdag, da svake asiatiske nøkkeltall forplantet seg verden over.

Bakgrunnen for den pessimistiske stemningen var dårlige tall fra Kinas industrisektor, hvor veksten ser ut til å være den laveste på tre år. Det tas som et tegn på at Kina virkelig har økonomiske problemer.

Bratt ned i Europa og USA

FTSE 100-indeksen i London endte tirsdag ned 3,03 prosent, mens CAC 40 i Paris sank 2,40 prosent. DAX 30-indeksen i Frankfurt hadde falt 2,38 prosent og hovedindeksen ved Oslo Børs 1,9 prosent da handelen var over.

Dow Jones-indeksen i USA falt tirsdag 2,83 prosent til 16.059,55 poeng. Nasdaq-indeksen raste 2,94 prosent.

Det er små endringer i oljeprisen i morgentimene onsdag. Mellom klokka 02 og 04.30 gikk prisen for et fat nordsjøolje ned med 0,16 dollar til 48,73 dollar. Mandag kveld var prisen på det høyeste 54,14 dollar fatet slik at prisen har stupt ti prosent på et drøyt døgn.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Kina-sjokk rammer med full styrke