Marek Belka ga tydelig uttrykk for sin skepsis da han onsdag fikk spørsmål om toglasten kanskje kunne øke sentralbankens gullreserver.

- Jeg tror ikke noen i sentralbanken en gang har vurdert å ofre denne saken en tanke. Dette er en eller annen form for svindel, sa Belka.

Ryktene om nazigulltoget har svirret i årevis, og tidligere denne uken hevdet en statssekretær i det polske kulturdepartementet at toget nærmest helt sikkert var funnet. Det er allerede tatt bilder av det nedgravde toget med georadar, forklarte Piotr Zuchowski.

Lokale myndigheter tviler på påstandene, men politi og sikkerhetsstyrker har likevel sperret av det aktuelle området for å unngå at tilreisende skattejegere utsettes for ulykker.

Letingen etter toget vil skje i området ved byen Walbrzych og slottet Ksiaz. Her bygde de tyske nazistene et stort nettverk av tunneler under andre verdenskrig, og det er i en av disse at gullskatten angivelig ligger begravd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.