Det skriver Bloomberg News torsdag.

Bakgrunnen skal blant annet være at en studie viser at et slikt tiltak ikke vil føre til økte bensinpriser for amerikanske forbrukere.

Det amerikanske eksportforbudet skriver seg helt fra tiden for de arabiske oljeprodusentenes oljeembargo på 1970-tallet. Arbeidet for en opphevelse har vunnet ny politisk styrke i en situasjon hvor utvinning fra oljeskiferlag har gitt en betydelig vekst i innenlandsk produksjon av skiferolje og skifergass.

Tre lobbyister som arbeider med saken, sier at det foreløpig ikke er kunngjort noen komitebehandling av forslaget om opphevelse av eksportforbudet.

Representantenes hus vil kunne stemme over saken senere i september, etterfulgt av den mer krevende oppgaven det innebærer å sikre tilstrekkelig støtte for forslaget i Senatet, sier personene til Bloomberg News.

Les også: Sjeføkonom advarer mot skjulte problemer i Kina

Se DNtv: - Matbransjen er fremtiden

 

- Matbransjen er fremtiden
Cecilie Fredriksen, styremedlem i Marine Harvest, oppfordrerer NHH-studentene til å velge laks og fisk fremfor finans og tradisjonell konsulentvirksomhet.
00:57
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.