USA er bekymret over meldinger om at Russland sender våpen og annet militært utstyr til Syria. Russland hevder at dette er til støtte for president Bashar al-Assad i kampen mot opprørere. Kerry frykter at støtte av denne typen bare gjør situasjonen verre.

– Jeg har gjort det klart overfor Russland at landets støtte til Assad utgjør en fare for at situasjonen eskalerer ytterligere, og at den sparker beina under vårt felles mål om å bekjempe ekstremisme. Vi må derfor finne en politisk løsning, sa Kerry i en telefonsamtale med sin russiske kollega Sergej Lavrov tirsdag.

Kerry gjentok onsdag budskapet i telefonsamtalen og sier at Russland har foreslått militærsamtaler med USA for å diskutere situasjonen i Syria.

– Russland har foreslått at vi diskuterer grundig hva som nøyaktig blir gjort for å unngå ytterligere konflikt og sørge for at vi har en klar forståelse av veien videre, og hva intensjonene våre er, sier Kerry.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon er bekymret over russisk militærstøtte til Assad. Denne type støtte vil bare gjøre den mer enn fire år lange borgerkrigen enda verre, uttalte Ban onsdag.

– Det finnes ingen militær løsning. Jeg er bekymret over dem som skaffer våpen. En situasjon av denne typen vil bare gjøre det hele verre og verre, sier Ban.

Les også:

Eldrebølgen sikrer lav boliglånsrente

Vil ta 60 kroner for bompassering

Se DNtv: Fem øvelser for raskere løpsprestasjon

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.