Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Bi-stikk gjør vondt, men hvor på kroppen gjør det vondest. Det forsøkte «forskere» å finne ut. Foto: Liv Bodil Alfsen
Bi-stikk gjør vondt, men hvor på kroppen gjør det vondest. Det forsøkte «forskere» å finne ut. Foto: Liv Bodil Alfsen les mer

Forskning

Her er årets Ig Nobel-prisvinnere

Hvor gjør det mest vondt å bli stukket av bier, og hva er helseeffektene av intens kyssing? Forskning på disse spørsmålene er belønnet med årets Ig Nobel-priser.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Prisene er et lettbeint alternativ til de mer anerkjente nobelprisene og spiller på både nobelnavnet og det engelske ordet ignoble, som betyr lite ærerikt.

Årets pris i kategorien medisin gikk til to forskergrupper som har undersøkt de biologiske virkningen av intens kyssing, en aktivitet som kan begrense hudallergier. Mens forskningen der kanskje kan sies å være lystbetont, valgte en annen forsker et mer smertefullt eksperiment. Michael L. Smith plasserte 25 bier på ulike deler av kroppen for å finne ut hvor det gjør mest vondt å bli stukket. Fasiten, i hvert fall for menn: penis.

Hele tre lag har forsket på hvor lang tid ulike pattedyr bruker på å tisse. Det viser seg at uansett hvor store eller små dyrene er, bruker de rundt 21 sekunder på å gjøre sitt fornødne.

Andre som ble belønnet med priser under den årlige seremonien på universitetet Harvard var forskerne som viste at man kan bruke kjemikalier til å delvis «u-koke» et kokt egg og en gruppe som har regnet seg fram til hvordan en nordafrikansk keiser på 1600-tallet kunne få 888 barn i løpet av bare 30 år.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør