Tre hjelpearbeidere er drept og 30 er savnet etter et bombeangrepet.

– Amerikanske styrker gjennomførte et luftangrep i Kunduz klokka 2.15 lokal tid mot personer som truet styrkene. Angrepet kan ha ført til utilsiktet skade på et sykehus i nærheten. Hendelsen er under etterforskning, skriver NATO i en pressemelding.

Tidspunktet for NATO-angrepet samsvarer godt med meldingen Leger Uten Grenser sendte ut om angrepet mot sykehuset:

– Klokken 2.10 lokal tid ble Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz truffet flere ganger av gjentatt bombing og ble kraftig ødelagt. Vi er dypt sjokkert over angrepet, at våre ansatte og pasienter er drept, og den store skaden det har gjort på helsevesenet i Kunduz, skriver organisasjonen, og omtaler hendelsen som et luftangrep.

105 pasienter

Det var 105 pasienter og over 80 ansatte på sykehuset da det ble truffet av bombene. Flere personer får behandling for skader, og organisasjonen jobber med å få oversikt over hvor mange som er drept og såret. Det var både internasjonalt og lokalt ansatte sykehuset.

De siste dagene har det vært flere harde kamper i og rundt byen Kunduz, som er hovedstad i provinsen med samme navn.

Taliban tok kontroll over Kunduz mandag og beholdt kontrollen til torsdag, da de ble presset tilbake av afghanske sikkerhetsstyrker. Opprørsgruppen hadde fredag kontroll over deler av byen, og det var fortsatt kamper i byen.

Etter at kampene brøt ut mandag har Leger Uten Grenser behandlet flere hundre sårede på sykehuset.

Flere barn på sykehuset

I et innlegg som ble lagt ut på Leger Uten Grensers norske nettsider fredag (før angrepet), beskriver lederen for det medisinske teamet i Kunduz, Masood Nasim, situasjonen på sykehuset:

– Siden mandag morgen har vi fått inn 296 skadde, inkludert 64 barn. 74 av disse ankom i en svært kritisk tilstand. De aller fleste har skuddskader etter å ha kommet i kryssilden. Kirurgene våre har behandlet veldig alvorlige skader i mageregionen, samt lemmer og hodeskader. Sykehuset har vært fullt opp med pasienter. Normalt har vi plass til 92 senger, men vi utvidet kapasiteten med en gang, og nå har vi 150 sengeplasser, skriver han.

Les også: Deler ut milliardbeløp for utenlandsk stiftelse

Se DN Tv: Slik trader småsparerne i Kina

Slik trader småsparerne i Kina
I slike trading-båser handler kinesiske småsparere aksjer. Etter krakket i sommer har mange havnet i dyp gjeld.
01:10
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rekordmange vil bli brannmenn - også oljearbeidere
Opptaksprøver for Oslo brannvesen
Det har vært en boom i antall kvalifiserte søkere på opptaksprøven til brannvesenet i Oslo. En av grunnene kan være dårlige tider i olje og offshore.
02:15
Publisert: