Blant ofrene for uværet i Frankrike var tre mennesker som druknet på et eldrehjem da elva Brague gikk over sine bredder i nærheten av byen Antibes på grunn av kraftig regnvær.

Fem andre omkom trolig mens de prøvde å parkere bilene sine i ly for uværet, ifølge lokale myndigheter i Côte d'Azur sørøst i Frankrike.

Biler i sjøen

Nødetatene opplyser at ytterligere tre personer druknet i bilen sin da den ble stående fast i en tunnel. En annen person døde på gaten i Cannes da den kraftige stormen rammet regionen lørdag kveld.

– Noen biler ble skylt ut i sjøen, sier Cannes' ordfører David Lisnard.

– Vi har berget mange mennesker, og nå må vi være årvåkne for plyndring, tilføyer han.

Vann og skrot flommet gjennom oversvømmede gater både i den berømte festivalbyen og i den populære nabobyen Nice.

Fotball avlyst

Minst 35.000 husstander var uten strøm som følge av stormen. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skulle søndag besøke regionen som er rammet av ekstremværet for å inspisere redningsinnsatsen. President François Hollande kondolerer til de rammede familiene.

Det franske togselskapet SNCF opplyser at flere tog med flere hundre passasjerer om bord har blitt stanset for å ivareta sikkerheten til passasjerene. Opptil 500 turister, blant dem flere briter og dansker, måtte tilbringe natten på flyplassen i Nice, mens fotballkampen mellom Nice og Nantes måtte avlyses på grunn av regnet.

Campingtak

I byen Antibes står flere store gater under vann.

– Campingplasser ligger under vann, og to helikoptre sirkler rundt for å ivareta sikkerheten til folk. Noen av dem sitter fast på taket til campingbilene sine, sier en talsmann for brannvesenet.

Ordførerens kontor i Cannes opplyser at en nødplan er iverksatt, og at den innebærer mobilisering av politi, nødetater og lokale myndigheter. I Nice anslår ordførerens kontor at nedbørsmengden de siste to dagene utgjør 10 prosent av gjennomsnittsnedbøren på et helt år.

Ifølge det franske værmeldingsbyrået er de verste stormene over i Frankrike og på vei mot den italienske kysten.

Les også:
Høstferiekaos ved Gaustatoppen
Tøft arbeidsmarked driver rogalendinger østover  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.