Hvordan ville du reagert hvis det plutselig dumpet inn et bud på boligen din, selv om du ikke en gang har vært inne på tanken om å selge?

Slike bud «helt ut av det blå» kan nemlig danskene nå komme til å oppleve.

Årsaken er at den danske kredittinstitusjonen BRFkredit etablerer portalen myhousebook.dk der det vil være mulig å by på absolutt alle boliger i Danmark, uansett om de er til salgs eller ikke, skriver finans.dk.

Ifølge finans.dk vil budgivningen skje ved at BRFkredit, via en lokal samarbeidspartner innen eiendomsmegling som blant annet skal vurdere om det er et seriøst bud, sender et brev til boligeieren om at noen ønsker å kjøpe boligen deres.

- Har samlet all relevant informasjon

Brukerne av den nye portalen får tilgang til mye relevant informasjon før man eventuelt legger inn bud. Det dreier seg blant annet om karaktergjennomsnitt for skolene i nærområdet, hvor mye støy boligen er utsatt for fra vei eller jernbane, størrelsen på eiendomsskatten samt den lokale politirapporten og nyheter fra lokale medier.

- Vi har samlet all relevant informasjon som vi av erfaring vet at mange boligeiere hittil har savnet kunnskap om i forbindelse med boligkjøp, sier underdirektør Tom Palving hos BRFkredit til finans.dk.

 

Les også: Danmark svindlet for 8 milliarder

 
Nordiske land sliter med skolen  

Skandinaver føler mest tidspress på jobb

 


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.