Avisa Washington Post skriver at dette gjøres for å rydde plass i de overfylte fengslene og redusere straffen for narkodømte som har fått strenge straffer de tre siste tiårene.

Ifølge avisen blir fangene løslatt mellom 30. oktober og 2. november. Skjer det, vil det i så fall bli det største antall løslatelser noen gang av fanger i USA.

Omkring to tredeler vil i første omgang bli flyttet til overgangsboliger før de blir satt fri med oppfølgende tiltak. Omkring en tredel er utlendinger, som vil bli raskt utvist, opplyser offisielle kilder til avisen.

Den tidlige løslatelsen kommer etter at en kommisjon, som fastsetter retningslinjer for føderale straffer, i fjor reduserte straffen for narkotikaforbrytelser.

Det anslås at endringen i retningslinjene kan føre til at 46.000 av de omkring 100.000 som er dømt for narkoforbrytelser i USA kan oppfylle kravene om tidlig løslatelse. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.