Det har Brasils høyeste valgmyndighet, TSE, avgjort med fem mot to stemmer. TSE vil undersøke om hvorvidt Rousseff og visepresident Michel Temer misbrukte sin makt for å gjennomføre valgkampanjen, og om det ble brukt ulovlige penger som stammer fra korrupsjonsskandalen i Petrobras for å finansiere kampanjen.

Hvis TSEs gransking fører fram, kan det føre til at Rousseffs knappe valgseier i fjor blir annullert. Men det vil ta tid før granskingen er gjennomført, trolig er det snakk om flere måneder, muligens opptil flere år, og Rousseff kan anke til landets høyesterett.

Rousseffs popularitet har falt som en stein og er nå under 10 prosent etter at Petrobras-korrupsjonssaken dukket opp. I tillegg har kraftig økonomisk tilbakegang gjort sitt til å dempe folks begeistring for den tidligere populære presidenten. Opposisjonen og tidligere koalisjonspartnere har begynt å snakke sammen for å se om det er grunnlag for å reise riksrett mot henne.

Korrupsjonsskandalen i Petrobras etterforskes som et nettverk der mange medlemmer av Brasils elite er trukket inn. Rousseff var styreleder i Petrobras fra 2003 til 2010.

Les også:
Alt om statsbudsjettet og ny skattereform
Sanner med vekstpakke til oljefylker
Knuser yenen – vil bli verdensvaluta  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.