I forbindelse med møtet i Fifas etiske komité denne uken har forbundets president Sepp Blatter blitt provisorisk suspendert for 90 dager, melder BBC på sine nettsider.

Møtet følger i kjølvannet av at sveitsiske påtalemyndigheter har begynt etterforskning av den 79-år gamle Blatter for å ha inngått avtaler som ikke er i Fifas beste interesse og for å ha foretatt det som betegnes som illojale utbetalinger til Uefa-president Michel Platini.

En avgjørelse om Blatters endelig Fifa-skjebne ventes på torsdag. Blatter, som ble gjenvalgt som president for en femte gang i slutten av mai, annonserte få dager etter at han ville trekke seg som president i løpet av åtte måneder.

Den sveitsiske etterforskningen skal ha fokus på tildelingen av tv-rettigheter i 2005 i en avtale mellom Fifa og Jack Warner, den tidligere presidenten av Concacaf, sammenslutningen som drifter den internasjonale fotballen i Nord-Amerika, Sentral-Amerika og Karibien. Sveitiske etterforskere ser også på en betaling av to millioner sveitsiske franc som Platini fikk i 2011 for å ha jobbet for Blatter ni år tidligere.

Se på DN tv: Trekker seg som FIFA-president

Trekker seg som FIFA-president
Tirsdag kveld ble det kjent at Sepp Blatter trekker seg fra stillingen som president.
01:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.