Innenriksminister Thomas de Maizière har skrevet brev til EU-kommissær for migrasjon, innenrikssaker og borgerskap, Dimitris Avramopoulos, for å informere om forlengelsen, skriver Der Spiegel. Det er først og fremst snakk om grensen mot Østerrike.

På grunn av den «enorme, uavbrutte og fortsatt ukontrollerte tilstrømmingen av borgere fra land i den tredje verden» og «for å bevare sikkerhet og orden» er det nødvendige å opprettholde grensekontrollen, heter det i brevet. Tyskland innførte skjerpet grensekontroll i september.

Svært mange flyktninger og migranter kommer til Europa over Middelhavet eller langs ruter gjennom blant annet Hellas, Italia og Balkan. EU har forsøkt å dempe det som er den største flyktningkrisen i Europa siden andre verdenskrig. Hittil i år har over en halv million mennesker kommet til Europa på jakt etter en trygg havn og et bedre liv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.