– Det må ha vært mangelfull sikkerhet enkelte steder som trolig skyldtes en misforståelse. Men dette vil det bli brakt klarhet i under etterforskningen, sa Erdogan tirsdag.

Han avviste imidlertid alle påstander om at tyrkiske myndigheter på noen som helst måte var innblandet i terrorangrepet og sa at myndighetene gjør alt for å ta de skyldige.

Presidenten kunngjorde videre at han har gitt ordre om at terrorangrepet skal etterforskes av landets statlige overvåkingsråd.

Det var første gang siden angrepet skjedde at han viste seg offentlig og kommenterte bombeangrepet der 97 mennesker ble drept.

– Jeg har beordret Det statlige overvåkingsrådet om å foreta en omfattende gransking og etterforskning for å få fram alle sider av saken.

Rådet er et overvåkings- og inspeksjonsorgan om ligger direkte under det tyrkiske presidentskapet. Rådets gransking skal foregå parallelt med den ordinære politietterforskningen.

97 mennesker ble drept og over 250 såret da to bomber eksploderte under en fredsdemonstrasjon i den tyrkiske hovedstaden lørdag. Tyrkiske myndigheter hevder ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) sto bak.

Les også: Tyrkiske sikkerhetskilder mener IS sto bak angrep i Ankara
Tusenvis i markering etter angrep i Ankara
Flyktninger i Finnmark må vente i telt  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.