Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ikke funnet noe som kan knytte terrorangrepene i Paris eller gjerningsmennene til Norge.

PST styrket beredskapen natt til lørdag som følge av angrepene i Paris fredag kveld.

Men seniorrådgiver Siv Alsén understreker overfor NTB at det gjennom natten ikke er kommet noen indikasjoner på at angrepene eller gjerningsmennene kan knyttes til Norge.

– PST jobber fortløpende med situasjonsforståelse og informasjonsinnhenting. Og vi vurderer fortløpende om og eventuelt hvordan situasjonen påvirker Norge og norske interesser, sier Alsén.

I en pressemelding fredag kveld skriver PST at den norske beredskapen er styrket og at sikkerhetspolitiet følger utviklingen i Paris nøye.

«Vi vurderer om hendelsene kan få implikasjoner for trusselbildet i Norge», skriver PST.

Også politiet i Oslo sier at de ivaretar franske interesser i hovedstaden spesielt, som følge av angrepene i Paris.

– Vi har god beredskap per nå, og vi ivaretar franske interesser i Oslo. Vi er i tett dialog med PST og Politidirektoratet og holder situasjonen fortløpende under oppsikt, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB.

Han vil ikke gå i detalj når det gjelder hvilken beredskap de har satt inn rundt franske interesser. Politiet vil vurdere ytterligere tiltak dersom situasjonen eskalerer.

– Men det er ikke noe per nå som tilsier at noe skal skje i Oslo eller Norge, sier han.

 

 

Les også: Nå teller verdens oljelagre nesten tre milliarder fat

Kronerulling mot asylmottak

Smeller til mot toppdiplomat

 

Se også:

Disse kunstverkene kan bli dine:

Disse kunstverkene kan bli dine
Tirsdag skal kunst til en anslått verdi av 30 millioner kroner auksjoneres bort hos Blomqvist.
02:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.