I en kommentar på nettsiden Polityce.pl sier den påtroppende europaministeren Konrad Szymanski at den nye regjeringen ikke er enig i forpliktelsen Polen påtok seg i forbindelse med EU-enigheten om å fordele flyktninger.

«Og nå, etter de tragiske hendelsene i Paris kan vi ikke se at vi har politiske muligheter til å gjennomføre dette», skriver Szymanski på den høyreorienterte nettsiden.

Szymanski blir formelt europaminister på mandag etter at det høyreorienterte Lov- og rettferdighetspartiet (Pis) vant valget og fikk i oppdrag å danne regjering.

Polen ble tildelt en kvote på 7.000 flyktninger da EU tidligere i høst ble enig om å fordele 160.000 flyktninger fra Hellas og Italia.

 

Les også: - Jeg er litt bekymret for at prisene skal falle rett etter jeg har kjøpt

Hvorfor Paris ble terrormål

Kronerulling mot asylmottak

 

Se også:

Disse kunstverkene kan bli dine:

Disse kunstverkene kan bli dine
Tirsdag skal kunst til en anslått verdi av 30 millioner kroner auksjoneres bort hos Blomqvist.
02:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.