EU-kommisjonen vil blant annet forby privatpersoner å eie visse typer halvautomatiske våpen, selv når de er plombert og ubrukelige, og de vil også skjerpe kontrollen med våpensamlere.

- De siste terrorangrepene mot Europas innbyggere og verdier, ble koordinert på tvers av grenser. Det viser at vi må samarbeide for å møte disse truslene, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

EU-kommisjonen varsler også en handlingsplan for å få bukt med ulovlig handel med våpen og sprengstoff i Europa, og den lover samtidig skjerpet innsats mot organisert kriminalitet.

Arbeidet med å skjerpe kontrollen med våpen i EU, ble innledet før helgens terroraksjoner i Paris.

På bakgrunn av terroren i Paris har imidlertid EU-kommisjonen besluttet å fremskynde forslagene, slik at de kan tas opp til diskusjon når medlemslandenes justisministre samlet til ekstraordinært møte i Brussel fredag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.