Arsenals franske midtbanespiller Mathieu Flamini (31) har i syv år holdt på en stor hemmelighet både overfor familie, venner og lagkamerater, skriver The Sun.

Sammen med sin forretningspartner siviløkonomen Pasquale Granata har han ifølge avisen bygget opp biotekselskapet GF Biochemicals som kan revolusjonere hele energiindustrien.

Etter mye prøving og feiling og mange år med forskning har GF Biochemicals ifølge Flamini nå blitt det første selskapet som er i stand til å masseprodusere molekylet Levulinic Acid (LA), som sies å kunne erstatte olje i alle dens former.

- Aldri blitt gjort før

Selskapet har i dag rundt 400 ansatte, og er første selskap på banen med flere patenter på produktet som i dag har et estimert marked verdt anslagsvis 20 milliarder pund (260 milliarder kroner).

- Vi startet produksjonen i sommer. Det lages av treavfall eller maisrester, sier Flamini til thesun.co.uk. Han legger til at selskapet har ansatt forskere og kjemikere fra Frankrike, Italia, Russland, Nederland, Tyskland og Egypt.

Fotballstjernen avslutter med å si at det han er mest stolt av er at de etter syv års arbeid har oppnådd noe som aldri har blitt gjort før.

LA som har formelen CH3C(O)CH2CH2CO2H beskrives på følgende måte på Wikipedia.

For dem som er nysgjerrig på å lese mer om Levulinic Acid, så er det muligheter til det på GF Biochemicals hjemmeside.

 

Les også: Solberg: – Lite rom for fossil energi på lang sikt

 
Frykter reprise av oljekrisen på 70-tallet

USA i dag: 7400 mrd. kr kan gå tapt  

 

 

 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.