Tyrkias nedskyting av det russiske kampflyet tirsdag ser ut til å ha vært en planlagt provokasjon, mener Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

– Vi tviler sterkt på at dette skjedde utilsiktet. Det ser ut som en planlagt provokasjon, sier Lavrov ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

Forholdet mellom de to landene må «revurderes grundig», legger han til. Men han sier også:

– Vi planlegger ikke å innlede krig mot Tyrkia, og vårt forhold til det tyrkiske folk er uendret. Våre spørsmål rettes kun til det tyrkiske lederskapet, sier Lavrov.

Den russiske utenriksministeren håper at nedskytingen av det russiske SU-24-kampflyet tirsdag ikke vil føre til at det blir opprettet flyforbudssone over Syria.

Russland er til stede i Syria for å bistå president Bashar al-Assad i kampen mot opprørere som vil fjerne presidenten fra makten. Russland har hevdet at kampen er rettet mot IS, men nordvest i Syria, i grenseområdene mot Tyrkia, har IS ingen kjent tilstedeværelse, ifølge vestlige land og den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Derimot er en rekke andre opprørsgrupper til stede i området, mange av dem med støtte fra vestlige land, inkludert turkmenske opprørere som støttes av Tyrkia i kampen mot å få Assad fjernet fra makten.

Les også:
Russland stanser gassleveransene til Ukraina
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.