(Oppdatert med opplysninger om dialogen med russiske diplomater)

På opptaket høres en stemme som gjentatte ganger sier «skift retning», ifølge Reuters.

Flygeren som overlevde Tyrkias nedskyting av det russiske flyet, sa tidligere onsdag at flyet ikke mottok noen advarsler fra det tyrkiske luftforsvaret og at det ikke fløy over tyrkisk luftrom.

Senere onsdag kveld opplyser Tyrkias militære at det har vært i møte med russiske diplomater og forklart hvorfor et kampfly ble skutt ned.

I en skriftlig uttalelse onsdag sier militæret at nedskytingen skjedde fordi deres engasjementsregler trådte i kraft etter at det russiske kampflyet ikke responderte på Tyrkias advarsler.

De tyrkiske styrkene gjorde en stor innsats for å finne og redde pilotene i flyet etter at det ble skutt ned, og de ringte militære myndigheter i Moskva og uttrykte at de var klar for «alle typer samarbeid» etter nedskytingen, heter det i uttalelsen

 (©NTB)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.